Roliga famlijeresmål i Danmark

Du behöver inte resa långt för att hitta en rolig familjesemester. I vårt kära grannland Danmark finns det gott om feriecenter och nöjesparker med kul för både stora och små. Allra mest känt är kanske Legoland som är ett måste för alla barn. Den uppbyggda legoparken är något att imponeras av även för vuxna. Legoland ligger i Billund på ön Jylland och du tar dig enklast dit med egen bil. Det finns även en stugby och ett hotell så ni kan bo över i några dagar.

Lalandia

Lalandia är ett feriecenter med badlandskap som finns på två ställen i Danmark. Det första och ursprungliga ligger utanför Rödeby på den lilla ön Lolland och det andra ligger i Billund i närheten av Legoland. Om du vill ha möjligheten att ta båten över till Tyskland över dagen ska du välja det förstnämnda alternativet. På Lalandia finns det allt och lite till. Dagarna spenderas bäst i det stora badpalatset med vattenrutschkanor, vågpooler och annat roligt. På kvällarna kan du och familjen äta på någon av de många restaurangerna och kolla på underhållningen. Det finns även minigolf, spa och mycket annat. Ingen i familjen kommer ha tråkigt om ni väljer att besöka Lalandia.

Bakken och Tivoli

Bakken är en nöjespark med extra allt. Den ligger strax utanför Köpenhamn och bjuder på en mängd olika åkattraktioner. Den ligger precis vid skogen och har attraktioner som passar för alla åldrar. Det finns även barer och restauranger så du och familjen kan stanna där hela dagen utan problem.

Om du vill stanna i Köpenhamn är Tivoli ett givet val. Det är Danmarks mest besökta turistattraktion och det är inte svårt att förstå varför. På vintern har de en julmarknad som är något alldeles speciellt. Det är det perfekta resmålet om du vill komma i julstämning.