Pengar till klassresan eller träningslägret

Om du har barn i skolåldern, är lärare eller tränare kan du hjälpa ”dina” barn och tonåringar att tjäna ihop pengar till en reskassa. Det är ett perfekt sätt för en klass att gemensamt kunna göra en klassresa eller för en idrottsförening att kunna åka iväg på träningsläger eller göra något annat intressant.

Sälj rätt saker

Det bästa och enklaste sättet att tjäna ihop pengar är genom att sälja saker. Hitta bra produkter som barnen och tonåringarna kan sälja utanför mataffären, till familj och vänner eller genom att knacka på hos folk. För en lyckad försäljning ska ni satsa på förbrukningsvaror, saker som folk alltid använder. Det är mycket lättare att sälja kaffe än en fin kaffeservis eller andra fysiska saker som vi inte köper varje vecka. Ni bör också satsa på riktigt god kvalitet. När barn och tonåringar säljer något för fotbollslaget, ridklubben eller för skolan så köper folk gärna lite lyxigt kaffe eller fina ostar och är villiga att betala lite extra. Det går ju till en bra sak och det är ju alltid roligt att gynna barn och ungdomar som visar initiativ. Gå in på SäljDirekt och hitta omtyckta produkter som skolklassen och föreningen kan sälja, som ost, kaffe och ljus. Så kommer barnen och ungdomarna snart att kunna åka iväg på en spännande resa.

Så säljer ni

För vissa barn och tonåringar är försäljning det mest naturliga som finns, men för de flesta av dem kan det kännas lite svårt. När ni fått hem kaffet, osten och de snygga ljusen kan det vara klokt att du som ledare ger en liten säljkurs. Uppmuntra barnen att först och främst sälja till föräldrar, mostrar, farbröder samt mor- och farföräldrar. Det kommer de troligtvis att komma ganska långt på. Sedan delar du upp dem i grupper om två till tre stycken. Vissa grupper går runt och knackar på och säljer hemma hos folk, medan andra grupper kan stå ett par timmar utanför en välbesökt mataffär på lördagen. Ställ upp ett litet stånd och gör en skylt så att alla ser vad pengarna ska gå till. Det är också klokt om du som vuxen finns i närheten, eller i alla fall går förbi barnen som säljer tämligen ofta, så att det känns tryggt för dem. Det är också viktigt att du alltid vet var barnen och tonåringarna som knackar på och säljer hemma hos folk är.