Upplev Astrid Lindgrens fantastiska värld

Astrid Lindgrens värld är platsen där drömmar blir verklighet för många små och stora sagoboksfantaster. Här får ni besöka Villa Villekulla, Emils snickarboa och det vackra men farliga Nangijala. Ni får också möjlighet att se flera magiska teaterföreställningar och delta i en rad roliga familjeaktiviteter.

2020 blev året då hemestern slog igenom på allvar, och mycket tyder på att många svenskar kommer välja att semestra i hemlandet även de kommande åren. För alla barnfamiljer kan Astrid Lindgrens värld i Vimmerby kommun vara ett trevligt alternativ till utlandssemestern. Den 180 000 kvadratmeter långa parken har lockat barnfamiljer och andra Astrid-fans ända sedan öppnandet 1981, och dess popularitet verkar bara öka med tiden.

Bli en del av Astrid Lindgrens sagor

Att promenera genom den gigantiska sagoparken är som att förflytta sig till andra världar som är nya och bekanta på en och samma gång. Här kan ni snabbt ta er från Katthult till Körsbärsdalen eller välja att göra en avstickare till Nils Karlsson-Pysslings lilla hus. Ni kan också välja att se en rad spännande teaterföreställningar där musik och dans är självklara inslag. På grund av rådande covidrestrektioner kommer ni inte ha möjlighet att träffa karaktärerna på närmare håll, men som kompensation har parken utökat teaterutbudet inför sommaren 2021.

Nyttig mat för alla smaker

Om ni vill äta på en av nöjesparkens många restauranger så kan ni vara trygga med att all mat lagas från grunden med nyttiga råvaror som oftast kommer från Vimmerbytrakten. Ni kan till exempel välja mellan raggmunk, köttbullar, pannkakor samt flera vegetariska alternativ. Ni är också välkomna att ta med er egen mat och slå er ned på någon av parkens picknickplatser.

Här kan ni bo när ni besöker Astrid Lindgrens värld

Är ni campingfantaster så erbjuder nöjesparken en rad platser där ni kan ställa er husvagn och/eller slå upp ert tält. Föredrar ni att ha det lite mer ombonat så kan ni hyra en av parkens stugor. Flera av de små stugorna är handikappanpassade och tillåter husdjur.