Underhållning för barn på resande fot

Om ni ska ge er ut på en resa med barnen är det första ni bör kolla upp huruvida ni har möjlighet att ordna underhållning åt dem. Oavsett hur fascinerande resan än är till en början lär det inte dröja länge innan någon av dem ställer den berömda frågan ”när är vi framme?” – och då kan det vara skönt att ta fram något som håller dem sysselsatta ett tag. Numera finns det goda möjligheter att hitta något som barnen tycker är underhållande och som också är i rätt storlek för att få ned i resväskan.

Ett av de största teknologiska framstegen de senaste åren lär vara surfplattan. Många är de småbarnsföräldrar som har tackat teknikgudarna för att de har tagit fram en pryl som håller barnen nöjda. En surfplatta ger barnen möjlighet att ladda ned appar och spel som håller hög grafisk kvalitet. Den går också att använda till att lyssna på musik och se på film. Kort sagt är surfplattan en oumbärlig följeslagare som underlättar resan för alla parter. Se bara till att ladda den med rätt spel och filmer för att undvika besvikelse under resans gång.

Womam using a tablet

Många flygbolag erbjuder servicen att dela ut mindre paket till barnen som de kan sysselsätta sig med under resan. Ett populärt alternativ brukar vara pyssel. Det kan exempelvis innebära kritor och papper som gör att barnen får sjunka in i sin egen kreativa bubbla och ni slipper rastlösheten som annars lätt kommer krypande under längre resor. Även om ni inte reser med ett större flygbolag kan ni förstås vara proaktiva och köpa liknande pysselkit för att vara på den säkra sidan. Då har ni alltid underhållning till hands oavsett om ni reser med bil, båt, tåg eller flyg.

Surfplattor i all ära, men det finns något som har fungerat som underhållning sedan urminnes tider. Det handlar förstås om böckerna. Det finns böcker som riktar sig till alla möjliga åldrar och barnboksbranschen är tillräckligt stor för att det ska finnas böcker för alla smaker. Det gör att du enkelt kan hitta något om just ditt barns specialintresse. Även serietidningar brukar vara ett populärt alternativ bland de yngre.