Så får du till en billigare semester

Att bege sig ut på äventyr och resa tillsammans med familjen är något som de allra flesta uppskattar, men att resa tillsammans med barn kan också bli väldigt dyrt, speciellt om man är många. De flesta föräldrar vill också att resan ska vara så bekväm som möjligt, vilket kan leda till att man satsar på några av de dyraste alternativen som inkluderar dygnet runt service på hotellet, barnklubb, all mat inkluderat med mera.

Just på grund av att man vill ha det bekvämt är det inte helt ovanligt att bekvämligheten sätter käppar i hjulen. Det kan vara svårt att ha råd med en resa och år efter år blir den inställd då pengarna helt enkelt inte räcker. Vi vill att du ska kunna komma iväg med dina kära familjemedlemmar och har därför skapat en lista på hur du får semestern så billig som möjligt.

1. Minimera kostnader för färdmedel

Visst, du kanske inte kan skippa flygbiljetterna om ni ska åka till Spanien, men det finns många andra sätt som ni också kommer att färdas. Istället för att ta taxi till flygplatsen kan ni åka tåg eller buss. Väl på plats kan ni i många fall promenera dit ni vill ta er. Sätt på dig och barnen ett par riktigt högkvalitativa Ecco skor så blir även färden ett äventyr i sig.

2. Res under lågsäsong

Har du barn i skolålder behöver du anpassa dig efter skolloven på grund av den allmänna skolplikten, men går barnen fortfarande på förskola har du kanske större möjlighet att vara flexibel. Om du reser under lågsäsong kan du spara in tusentals kronor. Lågsäsong är vanligtvis perioderna mellan alla lov och ledigheter.

3. Boka hotell och flyg separat

Visst är det bekvämt att boka ett färdigt paket där både flygbiljett, transfer och hotell ingår, men vill du spara pengar är det en bättre idé att boka allt separat. Du kan hitta riktigt billiga flygbiljetter och hotellrum helt på egen hand och även om det kan ta lite längre tid är det för de flesta klart värt det.

4. Välj en annan flygplats

Har du tittat på vad det skulle kosta dig att resa från en annan flygplats än den du är van att använda dig av? Priserna kan nämligen variera väldigt kraftigt från ort till ort. Pengarna som du sparar in kan du sedan använda som fickpengar på semestern eller använda dig av för att ta dig till flygplatsen.

5. Använd jämförelsesajter

Det finns otroligt många sidor på nätet som jämför priser på resor, charterresor och hotell. Se till att du använder dig av dessa för att få ner dina kostnader så mycket som möjligt. Du behöver inte göra något själv, utan de automatiska systemen sköter detta åt dig.