Res till soliga Malta – Medelhavets pärla!

Nu när hösten är på ingång och mörkret börjar närma sig, kan det vara härligt att förlänga sommaren med en resa till den klippiga lilla ön Malta i det härliga Medelhavet. Eftersom landets officiella språk också är engelska finns det självklara fördelar med att välja just Malta. Följ vår korta guide om öns mest rekommenderade turistmål, så får du garanterat en fantastisk semester!

Comino och Blue Lagoon

Malta bjuder på en av Europas (om inte världens) mest fantastiska blue lagoon runt ön Comino, som ligger ca 30 minuter från fastlandet. Det klara, ljusblåa vattnet som på sina håll övergår i turkost erbjuder den där riktiga paradis-känslan som så många av oss söker. Den lilla ön är i stort sett en enda stor, ljusbeige klippa och ger en riktigt härlig Medelhavskänsla som definitivt piggar upp oss nordbor som är vana vid grå dagar. För dig som tycker om vattensporter finns det ett flertal alternativ och för oss som föredrar att ligga på stranden och bara njuta av den varma, härliga solen finns det en mängd exotiska drinkar att välja bland!

Den antika staden Mdina

Den urgamla staden Mdina grundades så tidigt som på 800-talet f.Kr. – och detta är svårt att slå! Staden grundades då under namnet Maleth, som kom att ändras till Melite år 218 f.Kr. under den Romerska ockupationen och till Medina under det Arabiska övertaget år 1048. Det var då som Mdina utvecklades till den stad vi finner idag, även om den senare genomgick en hel del förändringar under medeltiden. Stadens historia är således lång och full av oerhört spännande moment! De trånga gatorna, den höga muren runt staden och de välbevarade byggnaderna för dig definitivt tillbaka i tiden!

Sliema och San Giljan

Utöver fantastiska, klippiga stränder, härlig medelhavsmat och antika städer bjuder Malta på något som för oss skandinaver kommer som en trevlig överraskning – en nordisk gemenskap! På ön finns det just nu runt 12,000 svenskar, norrmän och danskar som arbetar främst inom gaming-företag och telefonförsäljning. De allra flesta bor i Sliema och San Giljan (St Julian’s som det kallas på engelska), som för övrigt är öns party- och shoppingcentrum. Du som vill testa på Maltas nattliv bör bege dig till Paceville i San Giljan, som i stort sett endast består av barer och klubbar. Vill du istället shoppa kan du hitta exklusiva affärer som Hugo Boss och Ralph Lauren i St Julian’s, medan Sliema bjuder på stora shoppingcenter med en mängd spännande affärer. Vänta därför inte; boka in hunden på djurhotell, överlåt städningen till Prohomeservice.se och planera din resa redan idag!