Fira jul utomlands

En äkta skandinavisk jul med allt som hör till är något som de flesta ser fram emot med glädje. Det är dock en högtid som för många av oss innebär en hel del arbete och stora utgifter för bland annat mat och presenter. Att fira jul utomlands kan dock vara ett alternativ där man istället för att arbeta bara kopplar av och umgås medan andra får ta hand om markservicen. Då kan man återvända till jobb och skola med mer krafter än om man istället kämpat hårt för att få till ett klassiskt julfirande. I den här bloggposten ska vi ge tips på hur man skapar en fin men annorlunda julstämning, i ett annat land. Givetvis kan man åka norrut och satsa på att få perfekta vinterförhållanden och en äkta gammaldags sagoboksjul men här koncentrerar vi oss på idén om att byta kylan och snön, eller mer troligt – regnslask, mot solsken och bad.

Fördelar med att fira jul utomlands

Att fira jul hemma i Sverige är arbetsamt och det finns inga garantier när det gäller julstämning i form av rätt väder. Det är helt enkelt ett vågspel att fira jul hemma. allt fler väljer att åka iväg mitt i julstressen. Thailand, Teneriffa, Malaga och Gran Canaria hör till de populäraste resmålen under den tiden på året men även Miami, London och Dubai har sin förespråkare bland dem som hellre vill uppleva en storstad än ta det lugnt på stranden. Vi väljer dock gärna lättjefull samvaro vid poolkanten. Den stora fördelen är att man inte behöver prestera något. Det är inte så mycket ens eget ansvar att styra upp julbord och städning och pynt av hemmet. Man kan istället koncentrera sig på det som egentligen är det viktiga. Att vila och umgås med dem man reser med. Att fira jul utomlands kan faktiskt, om man får tag på en riktigt billig resa, vara mer ekonomiskt än att göra det i Sverige. Särskilt om man även i Sverige har för vana att packa in familjen i bilen och fira jul någon annanstans än hemma.

Så fixar du julstämning

Vissa av de saker som man tycker hör julen till kan vara väldigt svåra att få till när man firar den utomlands. En äkta gran med frisk barrdoft får du nog glömma men det är inte omöjligt att hotellet ni checkar in på har en i plast. Sill, glögg, julmust och ansjovis är svårt att hitta på turistorter men får ju plats i packningen och bör hålla under resan. Hyr du boende med eget kök går det att få till allt från köttbullar till julskinka och kalkon om man nödvändigtvis själv vill laga traditionella julrätter. Bor ni på ett vanligt hotell utan sådana faciliteter kan det ändå gå att hitta klassisk skandinavisk julmat eftersom det förmodligen finns en efterfrågan från fler än just er på orten i fråga. Måste du titta på Kalle Anka? Ta med på ett USB minne och samla familjen framför datorn. Svårare än så är det inte. på Enklare.se kan du hitta sunda finansieringsalternativ om du vill resa över julen men gärna fördelar kostnaderna över flera månader.