Resa miljövänligt med barn

Går det att resa miljövänligt eller spelar det ingen roll om man tar båten eller flyget? Är det möjligt att resa miljövänligt tillsammans med barn eller ska man här sätta alla bekvämligheter främst och skippa allt som har med miljö att göra? Att resa miljövänligt har idag blivit väldigt uppskattat och något som många försöker skänka en extra tanke innan de är dags att åka hemifrån. Här nedan kan du läsa mer om hur du går tillväga!

Den miljövänliga resenären

Har du investerat i en ekologisk julgran för att vara snällare mot miljön? Då är det även hög tid att börja resa mer miljövänligt när du ska på semester.

Res inte längre än du behöver – Måste du verkligen till andra sidan jorden för bad och sol? Antagligen inte. Försök att hålla resorna så korta som möjligt om du ska flyga.

Res inte lika ofta – Åker du till Thailand 3 veckor varje vinter? Då kanske du ska börja satsa på att resa vartannat år istället?

Båt kan vara bättre än flyg – Vill du resa till Estland, Polen eller Finland är passagerarfärjor ett bättre alternativ än att ta flyget. Båten till Gotland räknas dock inte in i detta.

Direktflyg – Att flyga med direktflyg är möjligtvis dyrare, men å andra sidan är du snällare mot miljön och får en mer bekväm resa. Att mellanlanda och byta gör av med mer bränsle och energi.

Tågluffa – Har du alltid drömt om att tågluffa? Då är möjligheten nu kommen. Köp ett tågluffarkort och ge dig ut, ensam eller tillsammans med barnen, på en fantastisk resa i Europa. Ni kanske inte har alla bekvämligheter som ett flyg kan erbjuda, men ni får betydligt fler och vackrare minnen.