Bilvänliga snacks för hungriga barn

Ska ni åka på bilsemester med barnen? Det finns massor av tips på hur det ska fungera så smidigt som möjligt. Att packa ner både mat och dryck brukar alltid fungera bra. Det blir mycket billigare än om ni i ren panik måste hitta en vägkrog för att barnen helt plötsligt är både hungriga och törstiga. Undvik söta snacks eftersom sockerspeedade barn inte alls är trevliga att ha att göra med speciellt om de dessutom måste stilla i en bil. Förbered en picknickkorg eller kylväska med nyttiga och goda mellanmål som inte kladdar allt för mycket om ni är rädda om bilklädseln.

Sitta i bilen och äta

Om ni stannar och har picknick vid en rastplats kan ni ha med mat som kan ätas med kniv och gaffel. Ska ni däremot sitta kvar i bilen krävs det ett praktiskt mellanmål som lätt äts med händerna. Några tips på mellanmål för hungriga barn som åker bil är till exempel pizzabullar eller andra matiga muffins. De är praktiska att ta med och fantastiskt goda. De brukar uppskattas av barn i alla åldrar. Att få barnen att äta grönsaker under en bilfärd är perfekt. De kanske har lite tråkigt och är lite småhungriga. Då plockar de gärna i sig något och här passar små bitar av gurka, morötter och blomkål utmärkt istället för att ge dem en påse chips.

Törstiga barn ska inte ha läsk

Är det varmt och soligt krävs extra vätska. Ha alltid med vatten. Läsk och andra sötade drycker är ofta omtyckt men det är inte bara onyttigt utan skapar också det vi nämnde innan, sockerspeedade barn. Blanda gärna till små smoothies som även mättar. Det finns praktiska portionsflaskor att köpa som är praktiska att servera dem i. På nätet hittar du många olika recept på goda och nyttiga smoothies som innehåller frukt, bär, grönsaker, mjölk eller yoghurt. En variant som brukar vara omtyckt av barn är: 2 dl bär, 1 banan och 2 dl färskpressad apelsinjuice. Den mättar bra och innehåller massor av näringsämnen.