Cykelsemester på Gotland

Vackra Gotland, som att komma utomlands men ändå inte. Det bästa sättet att se Gotland och uppleva allt som den lilla ön har att erbjuda är att cykla runt. Så varför inte ta med familjen på en rolig cykelsemester under sommaren och upptäck vacker natur och få en riktigt fridfull och spännande upplevelse!

Se till att förbered din semester noga, vissa saker är extra viktiga att tänka på.

Boka färjan i god tid, biljetterna tar fort slut eller går upp i pris. Tänk på att inhandla allt som kommer behövas på er cykeltur. Vad är viktigast att ha med sig? Tält för att kunna campa och badkläder är något man inte vill vara utan. Praktiska saker som att investera i en riktigt bra cykelslang och cykelpump är viktigt så ni inte blir ståendes på vägen.

Läs om hur andra har upplevt Gotland på nära håll och se till att kolla upp vilka sorts speciella aktiviteter som sker just den här sommaren. Återkommande varje år är till exempel medeltidsveckan som är roligt för både barn och vuxna. Ett besök på Kneipbyn eller Pippiland är nästan ett måste för alla familjer.

Är ni en sportig familj och vill mer än att bara cykla så har Gotland ett stort fritidsutbud som erbjuder mängder av motionsspår, simhallar och ishallar.

Det finns så mycket att se och uppleva på Gotland. Alla härliga krukmakerier, Lummelundagrottan, Fårö med sina stolta stora raukar. Variera gärna campingen med att boka in några nätter på ett mysigt vandrarhem. Cyklar ni runt hela Gotland är det 36 mil, så beroende på hur långt tid ni ska stanna så kan det vara värt att välja ut en särskild del av Gotland innan. Södra Gotland uppfattas av många som mer genuint och lantligt än till exempel östra där det är mer turister. Packa lätt och kom ihåg att ta med matsäck, det är ont om restauranger och matbutiker ute på landsbygden.

style